perjantai 13. kesäkuuta 2014

Tyylin rikkominen

Tärkeintä pukeutumisessa ennen oikeita värejä ja malleja on oman tyylin löytäminen. Kuitenkin haluan että pukeutumisessa säilyy hauskuus, siksi kannustan asiakkaitani kokeilemaan aina ajoittain jotain uutta oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Nämä kokeilut voivat osoittaututa erittäin onnistuneeksi tai katastrofiksi, sovittaminen ei kuitenkaan maksa mitään, joten suosittelen ajoittain kokeilemaan jotain uutta ja erilaista.

Rachel Zoen kirjassa ´Living in style-inspiration and advice for everyday glamour` hän kertoo tapaamisista uusien asiakkaiden kanssa "When I first meet with an actress as a stylist, I always ask her if she´s "highly allergic" to any colors and which silhouettes scare her. I sit down and I nod -like a therapist- and then I start to plot her first big fashion risk."

Ajatuksen ei tarvitse olla näin radikaali, mutta oman mukavuusalueen ulkopuolelle voi välillä mennä. Asiakkaan kanssa pidän aina tärkeänä uusien ideoiden antamista. Kaikki ideat eivät käytännössä toimi, mutta näin löytyvät ne "mukavuusrajat" joiden sisältä asukokonaisuudet löytyvät. En myöskään koskaan pahastu jos asiakas ei jostain syystä pidä ehdottamistani vaatteista, toisen pukeminen on vuoropuhelua ja hyvä keskitie syntyy kun yhdessä mietitään mikä toimii ja mikä ei. Kannattaa kuitenkin aina olla avoin uusille ideoille, sitä kautta voi taas löytyä muita uusia ideoita.

Tässä kirjassa on rento ote pukeutumiseen ja ajatus siitä ettei pukeutumisessa minkään tarvitse olla pysyvää. En suosittele tyylistä toiseen hyppimistä, mutta tyylin kuuluu kuitenkin aina päivittyä ja ajanmukaistua.

Kuva: Maria N.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti